De Chestpack

De Chestpack bestaat uit 2 vakken. 1 hoofdvak en een klein voorvak en is gemaakt van duurzaam cordura en YKK ritsen. De chestpack is een accessoire dat een rugzaktoerist, wandelaar of bergbeklimmer extra ruimte geeft van ongeveer 1,5 liter waar hij items in kan stoppen voor direct gebruik zoals een portemonnee, kaart, kompas, GPS, GSM, compact camera. Ook een kleine knabbel of zelf een halve literfles voor wat drinken gaat er gemakkelijk in. Hiermee word dus voorkomen dat vele items of in de rugzak verdwijnen waarbij je de rugzak dus moet afdoen om er bij te kunnen maar ook dat veel items hinderlijk in broekzakken zitten. De chestpack hangt erg stabiel aan de rugzak en vormt geen hinder bij het lopen. Ook zijn er geen extra handelingen te verrichten om de rugzak met daaraan een chestpack op te doen. Een rechtshandige chestpack hangt aan de linker schouderbanden en de linkshandige chestpack hangt dus aan de rechter schouderband.

Chestpack detail Chestpack detail
Chestpack detail Chestpack detail

De montage

Omdat het niet altijd direct duidelijk blijkt te zijn hoe de chestpack op de rugzak geplaatst moet worden is daar een speciale montage-pagina voor gemaakt.

Afmetingen

De maten van de chestpack zijn plusminus: hoogte = 35 cm, breedte = 24 cm en diepte = maximaal 8 cm. De lus bovenaan is maximaal 14 cm en de lussen onderaan zijn ook 14 cm.

Minder geschikte rugzakken

Hoewel we geprobeerd hebben de chestpack universeel te houden, zullen er altijd rugzakken zijn, die minder, dan wel niet geschikt zijn om een chestpack aan te bevestigen. Men kan er natuurlijk niet vanuit gaan, dat rugzakfabrikanten rekening houden met de montage van de chestpack. Daarom proberen we hier een lijst op te stellen van rugzakken waar de chestpack lastig, of niet op past.

Arc'Teryx
RT25, RT35

Mocht je op deze lijst en aanvulling weten, horen wij dat graag en mail deze naar info@chestpack.nl.