Radical Design

Onze reden om naar Radical Design te stappen voor de productie van de chestpack, is, omdat zij een gerenommeerde naam hebben op het gebied van rugzakken en ligfietstassen. Bovendien bieden zij de mogelijkheid in het atelier tot ontwerp en uitvoering van maatwerk, van enkele stuks tot serieproductie. Daarnaast is het voor ons een groot voordeel, dat het een klein Nederlands bedrijf is waarbij de persoonlijke benadering als een groot pluspunt word gezien. Dat maakte de keus voor ons gemakkelijk.

Dit is wat Radical Design over zichzelf zegt:

De ontwikkeling van een topatelier

In 1990 is Hubert van Ham Radical Design begonnen met als doel rugzakken en fietstassen te maken, gericht op de serieuze gebruiker. Door zijn passie voor de bergsport had hij uitgebreide ervaring met rugzakken en vond het toenmalige aanbod niet bevredigend. Door de praktijkervaring te koppelen aan reparatiewerkzaamheden voor buitensportwinkels bouwde hij snel de kennis op van wat heel blijft en wat stuk gaat.

Een nieuwe stap

Na 6 jaar had Hubert van Ham het vertrouwen van zijn klanten niet alleen gewonnen maar was hij in staat een droom te realiseren: de aankoop van atelier met woning in de schitterende provincie Drenthe. Dat was ook het moment om op zoek te gaan naar medewerkers. Op dit moment werken er 8 personen.

Binnen Radical Design heerst er een prettige en ongedwongen werksfeer en er is een grote betrokkenheid bij het eindproduct en de organisatie. Men is bewust van het belang van kwaliteit en is trots op eigen kunnen. Dit is cruciaal voor een klant- en kwaliteitsgerichte aanpak, wat Radical Design voorstaat.

Deze opzet heeft geresulteerd in de volgende kenmerken:

  • Ontwerpen zonder overbodige poespas, maar met alleen zinvolle details.
  • De beste materialen, niet op uitstraling of prijs gekozen, maar op bewezen duurzaamheid.
  • Assemblage met de modernste machines door een gedreven en betrokken team van vakmensen.

Deze drie aspecten zijn verenigd in ieder Radical Design product.

De klant staat voorop

Als klein bedrijf zijnde is luisteren naar de klant altijd een sterk punt geweest van Radical Design. Dit resulteerde vaak in maatwerk ontwerpen, soms in een enkel model, bijv. voor fotografen, soms in series zoals de koffieserveerrugzakken voor koffieproducent Douwe Egberts™ en de diverse producten voor vouwfietsproducent Brompton™.

Milieu

Radical Design is bewust van de rol die het kan spelen in het milieu. Het wil een positieve bijdrage leveren aan de omgang met het milieu door bewust om te gaan met afval en energie. Dit uit zich in afvalreductie, energiereductie en het gebruik van groene stroom. Verder maakt het gebruik van materialen die geproduceerd zijn in de EU met gebruik van de laatste technieken op milieugebied zoals waterbasis coatings en grondstofoptimalisatie.

Toekomst

Radical Design streeft naar een beheerste groei met waarborg van welzijn voor alle medewerkers. Het bovenstaande bedrijfsconcept moet volle aandacht krijgen en verder uitgebouwd worden. De klantgerichte aanpak blijft een hoofdpunt in de groeistrategie van Radical Design.

Radical Design
Hoofdstraat 8
9514 BE   Gasselternijveen
Nederland
tel: +31 599 513482
fax: +31 599 513434
www.radicaldesign.nl
info@radicaldesign.nl