Promotie & Sponsoring
Het project chestpack sponsort o.a. de onderstaande mensen:
Koome Webservices
Na uitmuntend werk van Yolanda Cebrià-Pijuan, die het logo van deze site heeft ontworpen en het professionele werk van
Raymond Koome van Koome Webservices, die deze site heeft gemaakt, ging op 14 december 2008 deze website eindelijk online.
www.koome-webservices.com
Hiking-site.nl
Ter promotie van deze website en ter viering van dat heugelijk feit werd er op www.hiking-site.nl een prijsvraag uitgeschreven waarbij er 3 chestpacks te winnen waren.
Hierbij wil ik Yolanda en Raymond heel erg bedanken voor hun kostbare tijd en energie, die ze hierin hebben gestoken.
www.hiking-site.nl
Project Inland Ice
Van 16 april tot 18 mei 2008 hebben de 6 deelnemers van Project Inland Ice ( 5 mannen en 1 vrouw), 580 km per ski, Groenland overgestoken van de west kust naar de oost kust. Dit werd gedaan in de buurt van de poolcirkel. Waar mogelijk werd er gebruik gemaakt van vliegers als aandrijving. Deze expeditie werd volledig zelfstandig uitgevoerd zonder ondersteuning van derden.
Hun 3 voornaamste doelen waren:
1.Informatie geven over het broeikaseffect via een televisie serie.
2.Een educatiev programma voor de lerarenopleiding voor scholen.
3.Om een sportieve uitdaging aan te gaan
Chestpack.nl ondersteunde deze expeditie door het leveren van een aantal chestpacks die voornamelijk in de voorbereiding fase veel zijn gebruikt.
http://www.projectinlandice.com/
Harry Kikstra
Harry Kikstra is één van Nederlands beste expeditieklimmers.
Harry heeft als derde Nederlander alle 7 summits beklommen. Dat betekent dat hij van alle 7 continenten op de allerhoogste berg heeft gestaan.
Hij begon in 1998 met de Kilimanjaro (5895m) in Tanzania en in 1999 beklom hij de Elbrus (5642m) in Rusland en de Cartensz Pyramide (4884m) in de jungle van Irian Jaya, wat de hoogste berg van het continent Oceanië/Australië is.
Daarna, in 2000, volgde de Denali (6192m) in Alaska, wat de hoogste berg van Noord Amerika is en niet veel later van hetzelfde jaar volgde ook nog de Aconcagua (6962m) in Argentinië wat de hoogste berg van Zuid Amerika is.
Met de twee zwaarste klussen nog voor de boeg, lukte het Harry bij zijn 2e poging om de Mount Everest (8848m) in Tibet/Nepal te beklimmen op 2 juni 2005. Harry was hiermee de 10e Nederlander die op het dak van de wereld heeft gestaan. Nu hij Azië ook had gehad, wachtte hem alleen nog Mount Vinson (4897m) op Antarctica.
Op 6 januari 2006 was het dan zover. In een mega storm lukte het hem om de top te bereiken en hij was daarmee de derde Nederlander die alle 7 summits had beklommen.
www.7summits.com
Marco Cruz Arellano
Marco Cruz Arellano werd geboren in Riobamba, Ecuador in 1945.
In 1968 reisde hij naar Madrid, Spanje. In 1969 koos de Spaanse Federatie van Mountaineering hem als lid van de succesvolle Spaanse Trans-Himalaya Expedition. In 1969 nam hij deel aan de eerste Ecuadoriaanse expeditie in de Alpen, geleid door P. Jose F. Rivas, in de hoedanigheid van technisch adviseur. Deze expeditie beklom onder anderen de toppen van de Mont Blanc, de Matterhorn als ook de Pelvoux, Dent de Dieu, de Eiger, de Jungfrau, de Mooch, de Piz Bernina, Dent Blanch, en Weishorn.
In 1971 studeerde hij af van de Officiële Academie van toerisme met een graad in Toerisme. In datzelfde jaar leidde hij de Spaanse expeditie naar Groenland en was lid van de expeditie die in IJsland de Snaeffellsjokull en Ekla beklommen.
In 1972 was hij directeur van de Spaanse expeditie naar Afrika en beklommen zij de Kilimanjaro, Ruwenzori en Hogar. Marco is gecertificeerd als berg gids door de Sky School of Mountaineering in Chamonix, Frankrijk.
Tussen 1972 en 1976 adviseerde hij de Nationale Dienst voor Toerisme van Ecuador en over de jaren heeft hij uitgebreide adviserende werkzaamheden verricht voor het ministerie van Toerisme en Nationale Parken van Ecuador, alsmede opleiding en seminar met Ecuadoriaanse en Spaanse belangen.
In 1975 leidde hij een Duitse groep naar Mt. McKinley.
Hij werd gekozen als de beste klimmer in Ecuador voor de jaren 1972-1977 en was de toonaangevende gids en instructeur voor Metropolitan Touring in Ecuador tussen 1976-1988 In die periode zijn veel van de beste gidsen van Ecuador opgeleid.
Sinds 1978 is hij lid van de Vereniging van Internationale Bergleiders van Europa.
In 1988 richtte hij Expediciones Andinas op die weldra één van de beste Ecuador's klimmen en trekking operator werd.
In de loop der jaren heeft hij alle pieken en vulkanen van Ecuador beklommen, alsmede enkele van de belangrijkste Zuid-Amerikaanse pieken, zoals de Huascaran in Peru, de Illimani in Bolivia, de Aconcagua in Argentinië, en de Cumbal en de Huila in Colombia.
Marco Cruz is de auteur van verscheidene boeken: "Montañas Nevada", uitgegeven in Duitsland en bekend als "Schneeberge Ecuadors Die", Oberfrankische Verlagsanstalt GmbH, 8670 Hof. 1983; Co-auteur van "Los Ultimos Shuaras" ( "The Last Shuaras") met Renzo Milanesio, uitgegeven door Tipolitografia Martini, Borgo San Dalmazzo (Cuneo) Italië 1984; "Montañas del Ecuador", onder redactie van Dinediciones in 1992, 1993.
http://www.expediciones-andinas.com/Marco.html
Erik Ravenstijn
Op 20 mei 2009 stond Erik Ravenstijn op de top van de Mount Everest en zag daarmee een jarenlange wens in vervulling gaan. Na een decennium lang klimmen over de hele aardbol werd deze dag in dubbel opzicht een absoluut hoogtepunt. Tevens werd hij de jongste Nederlander ooit die dé berg heeft beklommen. Inmiddels deelt Erik zijn ervaringen door het geven van lezingen. Vaak wordt hij gevraagd om zijn verhaal te koppelen aan specifieke thema’s zoals teambuilding, doorzettingsvermogen en duurzaamheid en vertelt Erik over wat de Mount Everest beklimming hem heeft meegebracht.
De expeditie naar de Mount Everest was niet alleen het beklimmen van dé berg, maar ook het verantwoordelijk omgaan met de omgeving. Al het meegebrachte materiaal en afval werd netjes weer opgeruimd na afloop van de expeditie. Bovendien is Erik actief betrokken bij de organisatie HECAC (Himalayan Environmental and Cultural Awareness Centre), welke zich onder andere inzet voor een duurzamer Nepal. Die 20 mei 2009, toen een jongensdroom in vervulling ging, werd ook de vlag van HECAC op het hoogste punt ter aarde geplant.